Wednesday, August 24, 2016

Masalah Air bukan penghalang

Salam semua,

Pada 31 Ogos yang lalu pihak homestay telah menerima tempahan penginapan dari Program Pendidikan Khas Integrasi SMK SS17, Subang Jaya. Seramai 24 orang pelajar dan guru datang mengadakan lawatan ke Perlis dengan menaiki ETS dan menginap di Homestay Tambun Tulang Arau Perlis.

Walaubagaimanapun, malangnya pada hari kejadian berlakunya masalah air disebabkan kerja-kerja penyelenggaraan pemasangan paip di jalan Tambun Tulang oleh pihak JKR. Tiada daya kami menghalang kerja-kerja pembangunan oleh kerajaan negeri yang memerlukan sedikit pengorbanan dari kami.

Alhamdulillah, masalah air bukan penghalang bagi kami memberikan perkhidmatan penginapan kepada mereka yang memerlukan. Atas persetujuan guru, mereka menginap di Homestay Pauh Putra Arau Perlis yang merupakan cawangan homestay Tambun Tulang. Walaupun keluasan homestay agak terhad, dapat juga menampung pelajar dan guru tersebut seramai 24 orang.

Iyelah kan, penghuni cuma perlukan penginapan untuk berehat, tidur, mandi sahaja. Di sebelah siang, mereka akan berjalan-jalan makan angin. Sekiranya untuk lebih selesa, menginap di Hotel, sebuah bilik utk 2 org berharga RM180.00 dan hotel murah RM90.00 untuk sebuah bilik..Kos kan! 

Menginap di homestay lebih murah dan boleh menampung ramai penghuni, boleh memasak, perkhidmatan mesin basuh pun disediakan!


#Moral of story:
Kami tiada masalah sekiranya bilangan penghuni di Homestay Pauh Putra melebihi had 5-8 orang, keperluan keselesaan di tangan anda!

Jaringan

Berikut tempat-tempat yang paling hampir dengan homestay ini. Maklumat lanjut sila klik

-Kompleks Beli Belah Padang Besar (15 minit)
-  Arau (5 minit), Simpang Empat (15 minit), Jejawi (15 minit),Padang Besar (15 minit),  jeti Kuala Perlis (20 minit), Kangar (25 minit), Wang Kelian (35 minit),Kodiang, Kedah (10 minit, Changloon, Kedah (15 minit).

Homestay Pauh Putra Arau Perlis


Jom layan Homestay Pauh Putra dalam bentuk video!
Hubungilah sekarang untuk tempahan homestay!:
En. Ridzuan - 0124197357
Pn. Zairina   - 0174696110
Harga : 
RM140.00 (Hari Pertama) & 
RM130.00 (Hari Kedua & seterusnya)
Masa : 
Check In : 2.00 petang 
Check Out : 12 tgh hariBerminat dengan lain-lain homestay?
Jom menginap di Homestay Tambun Tulang Arau, Perlis. 

Homestay Tambun Tulang Arau Perlis mempunyai pakej rumah teres 2 bilik, rumah 3 bilik dan rumah 5 bilik.  Maklumat lanjut, sila klik Homestay TambunTulang Arau Perlis 


( homestay arau, homestay kolej komuniti perlis, homestay kuala perlis, homestay matrikulasi perlis, homestay padang besar, homestay perlis, homestay uitm arau, homestay Ulu Pauh, homestay unimap, homestay universiti malaysia perlis, homestay universiti utara malaysia, homestay Sedhu ram pauh, homestay politeknik tuanku syed sirajuddin perlis, homestay Chuping Perlis, homestay berdekatan felda chuping homestay kuala perlis, homestay padang besar, homestay changlun, homestay bukit kayu hitam, homestay felda laka selatan homestay kuala perlis, homestay padang besar, homestay changlun, homestay bukit kayu hitam, homestay felda laka selatan homestay pauh perlis )

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...